
Laadpalen
Het aantal elektrische voertuigen neemt snel toe in Nederland. Hierdoor is ook de behoefte aan laadpalen enorm aan het toenemen. Alleskanmee heeft een uniek en scherp geprijsd aanbod van laadpalen en op de website kan er eenvoudig een laadpaal gekocht worden. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor advies over welke laadpaal voor uw auto geschikt is. Kijk voor uitleg onderaan deze pagina.
U kunt gemakkelijk onderstaand uw auto en type selecteren om vervolgens uit te komen bij de geschikte laadpaal voor uw voertuig.
Stroomaansluiting
Heeft u een 1 fase aansluiting?
Dan kunt u maximaal tot 7.4kW laden bij 1 fase 35A (max 3.4kW bij 1 fase 16A)
Heeft u een 3 fasen aansluiting?
Dan kunt u maximaal tot 22kW laden (alleen bij 32A zekering, bij 25A zekering in het 11kW)
Wat is een 1 fase en wat is een 3 fasen aansluiting?
In uw meterkast kunt u dit zien als u kijkt bij de inkomende leiding. Dit bevindt zich onder de groepenkast (onder de meter), dan ziet u ofwel 1 schakelaar (1fase) of 3 schakelaars (3 fasen).
Laadsnelheid
Welke laadsnelheid heeft u nodig?
Stel u rijdt 50km per dag dan heeft u aan een lader die 3,7kW opbrengt meer dan voldoende om de auto in de nacht weer tot 100% te laden.
Rijdt u elke dag 200km dan is een 11kW laadpaal de meest geschikte. Ook is de 11kW een geschikte optie om alvast voor de toekomst voorbereid te zijn, indien de situatie wijzigt.
Met een 11kW en 22kW kunnen er ook auto´s geladen worden die max 3.7kW aankunnen (plugin hybrid). Het voertuig bepaalt wat voor percentage elektriciteit het opneemt tijdens het normaal laden.
Bij het snel laden (tot circa 150kW) bepaalt de laadpaal wat hij aan het betreffende voertuig kan laden, dit gebeurt door middel van de handshake.
Wilt u helemaal voorbereid zijn op situaties die mogelijk kunnen wijzigen bij het laden? Dan moet u gaan voor een 22kW. Dan moet de 3 fase aansluiting veranderd worden (standaard is 3 fase in huis 3 x 25 Ampere of 3 x 35 Ampere) voor 22 kw zal de aansluiting 3 x 35 Ampere moeten worden en heeft u meteen een hoger vastrecht kosten post.(ca € 938,- tegenover € 268,- voor 3x25a)
Monteren van een laadpaal
In de meeste gevallen wordt het monteren van een laadpaal overgelaten aan een specialist of elektricien. Een aantal zaken zijn echter eenvoudig zelf te doen.
✅ Het plaatsen van de paal in de grond en het leggen van de kabel
✅ Het aansluiten van de kabel in de laadbox
✅ Het monteren van de laadbox op een muur
✅ Het graven van een sleuf en leggen van een kabel
Allemaal zaken die flink besparend kunnen werken in de totale kostenpost. Elke elektricien kan een laadbox aansluiten in de meterkast. Alleskanmee raadt dan ook nogmaals aan om de laadpaal te laten installeren door een specialist of een elektricien.
Verschil slimme en standalone laadbox
Bij een slimme laadpaal heeft u wel de mogelijkheid om deze te verbinden met het internet en tal van standen af te lezen (kosten voor de werkgever et cetera).
Bij een standalone laadpaal heeft u geen mogelijkheid om deze te verbinden met het internet, maar is in de meeste gevallen wel voorzien om standen af te lezen. Als deze niet aanwezig is kunt u een teller laten installeren om wel de standen af te lezen.
Bent u na het lezen van deze informatie wijzer geworden over de laadpalen en weet u welke u moet kiezen? Zo niet hebben wij hier ook nog een FAQ/uitleg, Blog (deel 1) en Blog (deel 2). Ook hebben wij onderstaand nog een video van 'Hoe kiest u de juiste laadpaal?' Bekijk de video snel!