Winkel in 's-Hertogenbosch | Óók op zaterdagen open van 9:30 tot 12:30!
BESTEL NU VÓÓR 16:00 uur, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS!
VEILIG EN EENVOUDIG BETALEN!
DE SPECIALIST VAN DE BENELUX!
Hoe kies ik de juiste laadpaal? | Blog Het aantal personen dat in Nederland elektrisch is gaan rijden is enorm toegenomen de laatste jaren, hierdoor ontstaat er ook een flinke behoefte naar laadpalen en is er ook vraag naar ´Hoe kies ik de juiste laadpaal uit?'. Hier wordt antwoord op gegeven in het onderstaande blog!
Laadpalen van Perfect Fit Automotive


Stroomaansluiting

Heeft u een 1 fase aansluiting?
Dan kunt u maximaal 7.4kW laden bij 1 fase 35A (max 3.4kW bij 1 fase 16A)

Heeft u een 3 fasen aansluiting? 
Dan kunt u maximaal tot 22kW laden (alleen bij 32A zekering, bij 25A zekering in het 11kW)

Wat is een 1 fase en 3 fasen aansluiting?
In uw meterkast kunt u dit zien als u kijkt bij de inkomende leiding. 
De 'inkomende' leiding bevindt zich onder de groepenkast (onder de meter) ziet u of 1 fase (1 schakelaar) ofwel 3 fasen (3 schakelaars)


Laadsnelheid

Welke (laad)snelheid heeft u nodig?
Stel u rijdt 50km per dag dan heeft u aan een lader die 3,7kW opbrengt meer dan voldoende om de auto in de nacht weer tot 100% te laden.

Rijdt u elke dag 200km dan is een 11kW laadpaal de meest geschikte. Ook is de 11kW ook een geschikte optie om alvast in de toekomst voorbereid te zijn, indien de situatie wijzigt. 

Met een 11kW en 22kW kunnen er ook auto´s geladen worden die max 3.7kW aankunnen (plugin hybrid). Het voertuig bepaalt wat hij voor elektriciteit opneemt om tijdens het normaal laden. 

Bij het snel laden (tot circa 150kW) bepaalt de laadpaal wat hij aan het betreffende voertuig kan laden, dit gebeurt door middel van de handshake. 

Wilt u helemaal voorbereid zijn op situaties die mogelijk kunnen wijzigen bij het laden? Dan moet u gaan voor een 22kW. Dan moet de 3 fase aansluiting veranderd worden (standaard is 3 fase in huis 3 x 25 Ampere of 3 x 35 Ampere) voor 22 kw zal de aansluiting 3 x 35 Ampere moeten worden en heeft u meteen een hoger vastrecht kosten post.(ca € 938,- tegenover € 268,- voor 3x25a)


Monteren laadpaal

Meestal laat men het monteren over aan een elektriciën of een specialist in laadpalen. Echter zijn er een aantal zaken die u mogelijk zelf al kan doen, mits u de laadpaal niet volledig zelf aansluit. Deze zaken zijn:
  • Het plaatsen van de paal in de grond
  • Leggen van de kabel
  • Het aansluiten van de kabel in de laadbox
  • Het monteren van de laadbox (op de muur)
  • Het graven van een sleuf en de kabel erin leggen
Alle bovengenoemde zaken kunnen behoorlijk besparen op de kosten bij de monteur/elektriciën/specialist. 


Verschil slimme en standalone laadbox

Bij een slimme laadpaal heeft u wel de mogelijkheid om deze te verbinden met het internet en tal van standen af te lezen (kosten voor de werkgever et cetera). 

Bij een standalone laadpaal heeft u geen mogelijkheid om deze te verbinden met het internet, maar is in de meeste gevallen wel voorzien om standen af te lezen. Als deze niet aanwezig is kunt u een teller laten installeren om wel de standen af te lezen. 

Bent u na het lezen van dit blog wijzer geworden over de laadpalen en weet u welke u moet kiezen? Zo niet hebben wij hier ook nog een FAQ/uitleg. 

Ook hebben we onderstaand nog een video van 'Hoe kiest u de juiste laadpaal?' Bekijk de video snel! 
 
  Alleskanmee     22-10-2021 08:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.