Snelle levering uit eigen voorraad! Veilig en eenvoudig betalen De Specialist van Nederland
Laadpalen

Zorgeloos elektrisch rijden met de laadpalen van Alleskanmee.nl

Het aantal elektrische voertuigen neemt snel toe in Nederland, hierdoor is ook de behoefte aan laadpalen enorm toegenomen. Alleskanmee heeft een uniek en scherp geprijsd aanbod van laadpalen en kunt u bij ons eenvoudig een laadpaal online kopen.

Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor advies welke oplosing voor uw auto geschikt gaat zijn,  kijk voor een uitgebreidere uitleg over wat er allemaal van belang is bij een laadpaal (onderaan deze pagina) of bezoek de speciale EV-pagina


Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een laadpaal?

Stroomaansluiting:

  • Heeft u een 1 fase aansluiting? Dan kunt u maximaal 7.4 kw laden bij 1 fase 35A (max 3.4 kW bij 1 fase 16A)
  • Heeft u een 3 fase aansluiting? Dan kunt u tot 22 kw laden (alleen bij 32 Ampere zekering, bij 25 Ampere zekering in het 11 kW)
Wat is een 1 fase en wat is een 3 fase aansluiting? In uw meterkast kunt u dit zien als u kijkt bij de inkomende leiding. Dus onder de groepenkast (onder de meter) ziet u ofwel 1 schakelaar (1 fase) ofwel 3 schakelaars (3 fases) 

Laadsnelheid:

Welke laadsnelheid heeft u nodig? Stel u rijdt 50 km per dag dan heeft u aan een lader van 3.7 kw meer dan voldoende om de auto in de nacht weer 100% vol te laden. Rijdt u elke dag ca 200 km (elektrisch) dan is een 11 kW laadpaal het meest geschikt! Uiteraard kan het geen kwaad om nu al een laadpaal te installeren van bijv 11 kW om voor de toekomst voorbereid te zijn indien de situatie wijzigt. Met een 11 of zelfs 22 kW laadpaal kunt u ook auto's laden die max 3.7 kW (plugin hybrid) kunnen laden. Immers de auto bepaalt wat hij opneemt bij normaal laden! Bij snelladen (op dit moment tot ca 150 kW) bepaalt de snellader wat hij aan de betreffende auto afgeeft dmv "handshake"  Wilt u echter in de toekomst 22 kW gaan laden, dan moet de 3 fase aansluiting veranderd worden (standaard is 3 fase in huis 3 x 25 Ampere of 3 x 35 Ampere) voor 22 kw zal de aansluiting 3 x 35 Ampere moeten worden en heeft u meteen een hoger vastrecht kosten post.(ca € 938,- tegenover € 268,- voor 3x25a)

Monteren van een laadpaal:

De meeste mensen zullen het monteren willen overlaten aan een elektricien. Een aantal zaken is echter eenvoudig zelf te doen. Het plaatsen van de paal in de grond en het leggen van de kabel! Het aansluiten van de kabel in de laadbox, het monteren van de laadbox op een muur, het graven van een sleuf en leggen van een kabel hierin. Allemaal zaken die flink besparend kunnen werken in de totale kostenpost. Elke elektricien kan een laadbox aansluiten in de meterkast!

Verschil slimme en standalone laadbox:

Bij een slimme laadbox heeft u de mogelijkheid deze met internet te verbinden en tal van standen etc af te lezen oa kosten voor de werkgever!
Een standalone laadpaal heeft vaak wel een meter waarop de standen af te lezen zijn maar er is geen verbinding met internet te maken. U kunt altijd een teller op de groep laten monteren zodat u de standen af kunt lezen
FAQ laadpalen


Geen producten gevonden...