Winkel in 's-Hertogenbosch | Óók op zaterdagen open van 9:30 tot 12:30!
BESTEL NU VÓÓR 16:00 uur, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS!
VEILIG EN EENVOUDIG BETALEN!
DE SPECIALIST VAN DE BENELUX!
Hoe kies ik de juiste laadpaal? (Deel 2) | Blog In het vorige blog zijn er verschillende onderdelen besproken, dit ging met name over de stroomaansluiting, laadsnelheid, monteren van de laadpaal en het verschil tussen de standalone en slimme laadbox. In dit blog wordt er verduidelijking gegeven, wil je dit weten? Lees dan hieronder verder. 

Uitleg over de laadpaal

Omdat de vraag naar elektrische voertuigen toeneemt, neemt de vraag naar hoe je de juiste laadpaal kiest ook toe. Wat heb je nodig?

Privé gebruik
Er wordt aangeraden om bij privé gebruik een simpele laadpaal te pakken. Dat komt neer dat een 11kW laadpaal de meest geschikte keuze is, dit omdat de laadpaal klaar is voor de toekomst en is ook aan te sluiten op een 1 fase (meer weten, lees dit onderaan bij 'Meterkast') alleen dan kan er maar geladen worden met 3,7kW. De (meter)kast is nog altijd op te hogen naar een hogere fasen. 

Zakelijk gebruik
Bij zakelijk gebruik is het handig dat de laadpaal beschikt over een teller, dit omdat de standen doorgegeven moeten worden aan de werkgever om deze vervolgens vergoed te krijgen. Het is dus belangrijk dat u kijkt naar of de laadpaal een teller heeft of beschikt over een app om de standen af te lezen. Ook geldt voor het zakelijk gebruik om de 11kW te pakken, deze kan namelijk ook 3,7kW laden. 

Onderstaand is er een onderzoek gedaan naar het autogebruik:
Laadpalen en voertuig verbruik
De elektrische voertuigen bepalen hoe en hoeveel er geladen kan worden bij AC (normale laadpaal) lader, want in het voertuig zit een lader die het vermogen bepaalt. 

Als voorbeeld: als u een lader van 11kW aansluit op het voertuig dat maar maximaal 3,7kW kan laden, dan wordt er 3,7kW geladen. 

Bij de snelladers (DC) komt er een 'handshake' tussen het voertuig en de lader, waarbij er overgebracht wordt welk voertuig het is en wat er geladen kan worden. 

Meterkast

In de meterkast zijn er verschillende (globale) mogelijkheden qua fasen. 
  • 1 fase meterkast, 16A, hiermee kunt u maximaal tot 3,7kW laden.
  • 1 fase meterkast (meest voorkomend bij 'Bouwjaar tot juli 2011'), 35A, hiermee kunt u maximaal 8kW laden.
  • 3 fasen meterkast (meest voorkomend bij 'Bouwjaar na juli 2011'), (3x) 25A, hiermee kunt u maximaal 17,2kW laden. 
  • 3 fasen meterkast, (3x) 35A, hiermee kunt u maximaal tot 24kW laden. 
Indien u vragen heeft over uw meterkast kunt u contact opnemen met uw netwerbeheer of u een verzwaring wilt aanbrengen. Dat betekent van 16A naar 35A of van 1 fase naar 3 fasen, waar natuurlijk kosten aan verbonden zitten (circa €350,-). Meestal dient er een aanpassing doorgezet te worden in de meterkast. 

In dit blog en het vorige blog is er gesproken over de laadpalen, hopelijk hebben we u door middel van deze blogs zo goed mogelijk geïnformeerd en kunt u mogelijk een keuze maken. 

Het assortiment aan laadpalen hebben wij hier! Heeft u alsnog vragen of opmerkingen over de laadpalen? Dan kunt u gerust contact opnemen met ons! 
Laadpaal van PerfectFit
 
  Alleskanmee     29-10-2021 08:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.