★ RUIM 100.000 TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR! • DE GROOTSTE SPECIALIST VAN DE BENELUX IN 2021! ★
Snelle levering uit eigen voorraad! Veilig en eenvoudig betalen De Specialist van Nederland

Sneeuwkettingen


Sneeuwkettingen mogen niet ontbreken als u in winterse omstandigheiden met de auto op pad gaat. Voor wintersport of zakelijk, zodra de wintermaanden aanbreken zijn sneeuwkettingen belangrijk om uw veiligheid te vergroten. In sommige landen bent u verplicht ze in de auto te hebben!  Sneeuwkettingen worden gebruikt om meer grip te hebben in de sneeuw. Alleskanmee heeft een ruim assortiment aan sneeuwkettingen voor praktisch iedere bandenmaat!

Hoe kiest u de juiste sneeuwkettingen? Door op de bandenmaat van uw auto te selecteren.
Aan de linkerzijde kunt u filteren om de juiste sneeuwketting te vinden voor uw bandenmaat. De bandenmaat kunt u terug vinden op de autoband van uw voertuig, er wordt gesproken over; de breedte van de band, de hoogte van de band en de diameter van de velg (inch maat).


  1 / 281  Bezig met laden...
Snelle levering uit eigen voorraad!
Veilig en eenvoudig betalen
De Specialist van Nederland
Snelle levering uit eigen voorraad!
Veilig en eenvoudig betalen
De Specialist van Nederland
   1  2 3 4 5  

Conventionele of loopvlaksneeuwkettingen

Moderne auto's hebben steeds meer systemen voor veiligheid en worden meer uitgerust met grote velgen/banden. Hierdoor is het bij veel auto's niet meer mogelijk om conventionele sneeuwkettingen te monteren. Die komen namelijk achter het wiel en daarvoor is in de wielkast dan niet voldoende ruimte. In het instructieboekje van uw auto staat dan vaak ‘geen sneeuwkettingen mogelijk’ ook worden vaak bandenmaten vermeldt, waarbij wel sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden. Check daarom altijd het boekje van uw auto!
Loopvlak sneeuwkettingen zijn dan wél een goede oplossing.

De loopvlak sneeuwkettingen worden volgens een ander principe gemonteerd. Bij loopvlak  sneeuwkettingen komt er namelijk niets achter het wiel. Deze sneeuwkettingen komen alleen op het loopvlak van de band en aan de buitenkant van de band/velg. 

Hoe leg ik sneeuwkettingen om?

Het is van cruciaal belang om de sneeuwkettingen op tijd om te leggen. Meestal staan er borden langs de weg op de plekken waar dat kan. Eenmaal in de sneeuw is het erg lastig om ze alsnog om te leggen. Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat de wielkast sneeuwvrij is, dit maakt het omleggen van de sneeuwketting een stuk makkelijker en vriendelijker. 

Per merk en type is het verschillend hoe de sneeuwketting omgelegd moet worden. Dit wordt beschreven in de handleiding van het desbetreffend product. Ook is het mogelijk om de instructievideo’s op ons YouTube platform te bekijken. Het vooraf, thuis, omleggen van de sneeuwkettingen wordt aanbevolen.

Een tip van Alleskanmee: het is handig om de sneeuwketting een aantal keer thuis om de band te leggen, zodat u weet hoe het proces gaat. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. De omstandigheden waarin het nodig is zijn namelijk nooit optimaal (sneeuw, verkeer, vies, koud). Dit maakt het des te makkelijker als u richting het sneeuwgebied rijdt. Daarnaast raadt Alleskanmee aan om een zaklamp, handschoenen en mogelijk een matje (of gebruik de automat) voor uw knieën mee te nemen.