BESTEL NU VÓÓR 16:00 uur, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS!
VEILIG EN EENVOUDIG BETALEN!
DE SPECIALIST VAN DE BENELUX!
Home /

Uitleg laadpalen

Uitleg laadpaal

Op deze pagina proberen wij u een duidelijk beeld te geven over het hoe en wat betreffende een laadpaal. Wij zien dat er nogal wat onduidelijkheid is wat u nodig heeft, er veel termen etc zijn maar wat heeft u nu nodig?

Eigenlijk is het heel simpel:

Prive gebruik: Simpele laadpaal, neem altijd een 11 kw lader ( klaar voor de toekomst en niet of nauwelijks duurder ) deze is ook aan te sluiten bij 1 fase ( lees verderop hoe en wat in de meterkast ) alleen dan een lager ( 3.7 kw)  laadvermogen! de kast is nog altijd op te hogen naar bijv 11 kw
Zakelijk gebruik: Komt de lader thuis te hangen/staan en rijdt u de auto zakelijk dan wilt u een teller om de stroomkosten vergoed te krijgen. Sommige basis laders hebben binnen in een teller en andere hebben een app mogelijkheid of een display om de stand af te lezen. Ook hier geld neem altijd een 11 kw lader het kan in de toekomst nodig zijn!

Hieronder een foto uit een onderzoek naar autogebruik herkend u uw gebruik?De Auto bepaald wat er geladen kan worden bij AC laders ( snelladers zijn DC ) in de auto zit een lader die het vermogen regelt! Dus sluit u een 11kw lader aan op een auto die max 3,7 kan laden dan is dat wat er geladen wordt. Bij snelladers ( DC ) komt er een "handshake" tussen auto en lader waarbij overgebracht wordt welke auto het is en wat er geladen kan worden.

 

Meterkast:

Er zijn globaal 4 mogelijkheden in uw meterkast thuis.
  • 1 fase meterkast 16a ( zie foto ) hiermee kunt u maximaal 3,7 kw laden
  • 1 fase meterkast 35a ( meest voorkomend tot bj juli 2011 ) hiermee kunt u maximaal 8 kw laden
  • 3 fase meterkast (3x) 25a ( zie foto ) (meest voorkomend vanaf bj juli 2011) hiermee kunt u 17,2 kw laden
  • 3 fase meterkast (3x) 35a hiermee kunt u 24 kw laden
Informeer bij uw netbeheerder indien u een verzwaring wenst bijv 16a naar 35a  of van 1 fase naar 3 fase etc hier zijn kosten aan verbonden. ( indicatie € 350,-) Daarnaast kan het nog zijn dat er een aanpassing aan de meterkast moet gebeuren.
 
Fijn dat je op de website van Alleskanmee.nl komt kijken. Functionele-, analytische- en tracking-cookies worden gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren!
Accepteer geselecteerde cookies