★ RUIM 100.000 TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR! • DE GROOTSTE SPECIALIST VAN DE BENELUX IN 2021! ★
Snelle levering uit eigen voorraad! Veilig en eenvoudig betalen! Dé specialist van Nederland!

Welke trekhaak moet ik kiezen? | Blog

Welke trekhaak moet ik kiezen? | Blog De trekhaak is een multifunctioneel hulpmiddel dat op vele manier ingezet kan worden. De trekhaak wordt voor het grootste gedeelte gemonteerd onder de auto. Zo zijn er verschillende soorten trekhaken op de markt, waaronder; de vaste kogel, afneembare kogel en de flenskogel.

In het vorige blog ging het over 'Welke trekhaken zijn er?', in dit blog wordt er met name ingegaan op 'Welke Trekhaak moet ik kiezen?'.


Vaste kogel

De vaste kogel is één van de types die beschikbaar is op de markt. Dit type wordt het meest verkocht in Nederland, ondanks dat de afneembare kogel steeds meer terrein wint in het segment. De vaste kogel is een trekhaak die continu zichtbaar is, dit omdat deze niet (zomaar) verwijdert kan worden. 

Als het uiterlijk niet uitmaakt is de vaste kogel de ideale uitkomst, zeker omdat deze ook in de aanschaf een goedkoper is dan de afneembare kogel(s). 

Afneembare kogel

De afneembare kogel is het tweede type die beschikbaar is op de markt. Dit type wordt in de meeste gevallen gebruikt als men geen trekhaak/kogel achter zijn auto wil. Het uiterlijk speelt dus een belangrijke rol bij de aanschaf van een afneembare kogel. Deze trekhaak is verticaal en/of horizontaal verkrijgbaar, dat betekent dat de kogel of verticaal of horizontaal te verwijderen is. 

Het verschil tussen deze twee trekhaken is dat in de meeste gevallen de bouten en gaten zichtbaar blijven bij de horizontale trekhaak in tegenstelling tot de verticale trekhaak is dat niet zo. Beiden trekhaken kunnen ieder moment gedemonteerd worden, wel wordt er aangeraden dit op een rustige en veilige plek te doen.

Flenskogel

De flenskogel is het laatste type trekhaak die beschikbaar is op de markt. Dit type is geschikt voor het zware werk en wordt veelal gebruikt in de professionele branche. De flenskogel kan met gemak drie ton trekken en kent drie verschillende types: tweegats-, viergats- en verlaagde viergatsuitvoering. 

Echter verkoopt Alleskanmee alleen de tweegatsuitvoering, welke in hoogte verstelbaar is, mits de koppelplaat (flensplaat) bestaat uit vier koppelpunten. De verstelbaarheid in de hoogte wordt vaak  alleen gebruikt bij bestelbussen. 


Kabelsets

Een fietsendrager, caravan of aanhanger beschikken over (eigen) verlichting. Deze lampen dienen echter wel gevoed te worden door de auto via de stekkerdoos bij de trekhaak. Het beschikken over een kabelset is dus een absolute must, zeker als er in de caravan een koelkast staat die continu stroom nodig heeft. 

Het kiezen van een kabelset die alle opties heeft is een keuze die het veiligst is, zo kunt u ‘zonder stress op vakantie’. 


7-polige & 13-polige kabelset
De meest gekozen kabelset is de 7-polige, deze beschikt namelijk over de meest noodzakelijke features (opties) , zoals: knipperlicht (rechts en links), stads/dimlicht (rechts en links), remlicht, mistlicht en massa (stroom). 

De 13-polige kabelset is een uitgebreidere variant ten opzichte van de 7-polige kabelset. Naast dat de 13-polige kabelset de functies van de 7-polige kabelset heeft, beschikt deze ook nog over twee andere voordelen.  De voordelen zijn: twee extra massa draden, constante (plus)draad, plusdraad en heeft twee opties tot uitbreiding. Ook is het mogelijk met de 13-polige kabelset om mistachterlicht aan te zetten op de aanhangwagen, fietsendrager en/caravan. 


Trekhaak kopen?

Heeft u na het lezen van dit blog de keuze genomen om een aanschaf van een trekhaak en kabelset te doen? Dan bent u natuurlijk direct op het juiste adres bij Alleskanmee. Naast dat wij u geïnformeerd hebben, zijn wij ook al meer dan 10 jaar specialist in de ‘Automotive branche’. Zo kunnen wij direct leveren uit eigen voorraad tegen een scherpe prijs. 


Montage?

Alleskanmee adviseert u om de trekhaak en/of kabelset te laten monteren door een specialist. Er zijn namelijk redelijk wat factoren waar u op moet letten tijdens het monteren van een trekhaak. Ook moet de gehele achterbumper gedemonteerd worden en is het natuurlijk uiterst belangrijk als u parkeersensoren heeft deze het blijven doen. 

Kortom het laten monteren van de trekhaak en/of kabelset is in de meeste gevallen de juiste keuze. Alleskanmee heeft verschillende partners door Nederland, waar u uw trekhaak en/of kabelset kan laten monteren, kijk hier voor het overzicht!  
  Alleskanmee     15-12-2021 10:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.