WINACTIE ★ WINACTIE ★ WINACTIE Aankoopbedrag terug winnen? >>DOE MEE<< WINACTIE ★ WINACTIE ★ WINACTIE
Snelle levering uit eigen voorraad! Veilig en eenvoudig betalen! Dé specialist van Nederland!

Sneeuwketting nodig? | Blog

Sneeuwketting nodig? | Blog

Sneeuwkettingen kunnen niet ontbreken tijdens de winterse omstandigheden als u op pad gaat met de auto. De sneeuwkettingen zijn voor wintersport, zakelijk of privé belangrijk als de wintermaanden aanbreken om de veiligheid te handhaven. In sommige landen bent u zelfs verplicht om te beschikken over sneeuwkettingen of sneeuwsokken. De sneeuwkettingen worden ingezet om meer grip te genereren tijdens heftige sneeuwval of sneeuw. Alleskanmee heeft verschillende soorten sneeuwkettingen voor praktisch iedere bandenmaat, maar welke sneeuwkettingen zijn er? Lees dit blog om hierachter te komen!


Conventionele of loopvlaksneeuwkettingen?

Tegenwoordig zijn er steeds meer systemen in de auto’s die de veiligheid waarborgen en worden er veel auto’s uitgerust met grote velgen/banden. Hierdoor is het bij vele auto’s niet mogelijk om conventionele sneeuwkettingen te monteren. Conventionele sneeuwkettingen zijn kettingen die achter het wiel geplaatst worden, echter is hier geen ruimte voor. 

Een belangrijke tip die Alleskanmee meegeeft is om altijd in het instructieboekje van uw voertuig te kijken, hierin wordt aangegeven welke sneeuwkettingen wel of niet geschikt zijn!

In dit ‘instructieboekje’ wordt ook de bandenmaat vermeldt, waardoor het vaak makkelijker maakt om een sneeuwketting aan te schaffen. Is het dus niet mogelijk om een conventionele sneeuwkettingen te monteren, dan is de loopvlaksneeuwketting dé oplossing. 

De loopvlaksneeuwketting wordt namelijk via een ander principe gemonteerd. Het loopvlak van de sneeuwketting komt namelijk niet achter het wiel, deze worden namelijk op het ‘loopvlak’ van de band gelegd en aan de buitenkant van de band/velg. 


Hoe leg ik de sneeuwketting op de band of achter het wiel?

Het is van cruciaal belang om de sneeuwketting er op tijd op te leggen. Meestal staan er borden langs de weg op plekken waar u uw sneeuwkettingen erop kan leggen. Als u eenmaal in de sneeuw bent aangekomen is dit enorm lastig om de sneeuwketting om de band te krijgen. Het is namelijk van belang dat de wielkast sneeuwvrij is, dit maakt het in z’n geheel een heel stuk makkelijker. 

Per merk en type sneeuwketting is het verschillend hoe deze opgelegd moet worden. Dit wordt in de desbetreffende handleiding van het product beschreven. Ook is het mogelijk om instructievideo’s op YouTube te bekijken, dit kan bijvoorbeeld op het YouTube kanaal van Alleskanmee. Het vooraf (thuis) opleggen van de sneeuwketting wordt aanbevolen, zo weet u enigszins wat er moet gebeuren bij het opleggen van de ketting om de band. 

Een tip van Alleskanmee:
Het wordt nogmaals aangetipt om de sneeuwketting thuis om de band te leggen, zo weet u wat het proces is om de ketting op te leggen. De omstandigheden (sneeuw, koud, verkeer en vies) waarin u de sneeuwketting moet gaan omleggen is natuurlijk niet prettig. Dit maakt het wel makkelijker als u weet hoe de ketting opgelegd moet worden. Ook wordt er geadviseerd om een kniematje, handschoenen en een zaklamp mee te nemen.

Onderstaand wordt er nog een algemene video weergegeven, betreft ‘Keuzehulp Sneeuwkettingen’.

  Alleskanmee     02-12-2021 11:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.