Winkel in 's-Hertogenbosch | Óók op zaterdagen open van 9:30 tot 12:30!
BESTEL NU VÓÓR 16:00 uur, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS!
VEILIG EN EENVOUDIG BETALEN!
DE SPECIALIST VAN DE BENELUX!
Hoe monteer ik een dakkoffer? | Blog Een dakkoffer, skibox of bagagebox is een ideale toevoeging als u meer ruimte wil creëren voor extra bagage. Zo zijn er verschillende soorten, maten en kleuren dakkoffers. Maar hoe moet ik een dakkoffer monteren? In dit blog wordt daar meer over gesproken en leggen wij uit hoe u een dakkoffer monteert.

Dakkoffer monteren


Een dakkoffer monteren?

Als u een dakkoffer, skibox of bagagebox wil monteren is het essentieel dat u al dakdragers heeft, heeft u deze nog niet? Bekijk dan eerst het assortiment dakdragers. Vervolgens als u dakdragers heeft kan de dakkoffer gemonteerd worden op de dakdragers. Zo zijn er ook verschillende soorten bevestigingen om de dakkoffer op de drager te zetten, namelijk door middel van een ‘u-beugel’ of een ‘montagesysteem’. 

Heeft u al een dakkoffer op het oog en beschikt u al over dakdragers? Kijk dan bij de productbeschrijving van de dakkoffer om te vinden welke maximale grootte en breedte de dakdragers kunnen zijn. Het kan namelijk voorkomen dat de beugels van de dakkoffer te smal zijn voor de dakdrager. 

De meeste merken dakkoffers hebben twee verschillende bevestigingssystemen, namelijk een standaard ‘u-beugel’ en een ‘premium beugel’. De dakkoffers in een iets lagere prijsklasse beschikken vaker over een u-beugel bevestiging in tegenstelling tot de koffers met een wat hogere prijsklasse. Het verschil is te merken bij de montage van de dakkoffer op de dakdragers, zo kan dat bij de u-beugels net wat langer duren dan bij de premium varianten beugels. 
 

Standaard ‘u-beugel’ systeem 

Het u-beugel systeem, ook wel het standaard systeem genoemd. Dit systeem wordt in de meeste ‘goedkopere’ koffers gehanteerd. De u-beugels dient u aan de onderzijde van de dakkoffer te bevestigen. Voorafgaand is het handig om de dakdragers te monteren en vervolgens uw koffer op de dragers te leggen.
Vanuit daar kunt u de u-beugel onder de dakdragers en door de dakkoffer heen steken, Aan de binnenkant kunt u de u-beugels vastdraaien met de veiligheidsknoppen en plaat. Als de knoppen vastgedraaid zijn, zit de koffer stevig vast.

u-beugel - hoe monteer ik een dakkoffer?u-beugel met schroef - hoe monteer ik een dakkoffer?u-beugel gemonteerd - hoe monteer ik een dakkoffer?

Bij een standaard bevestigingssysteem moet u goed letten op de dat de dakdragers niet te hoog en breed zijn. Hierdoor kan het zijn dat de u-beugel niet om de drager heen kan of te kort blijkt te zijn, dit komt in de meeste gevallen voor bij wingbar dakdragers. Weet u niet welke dakdragers u moet kiezen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice!
Ook kunt u kijken naar een dakkoffer die standaard geleverd wordt met een premium bevestiging. Dit systeem is meer geschikt voor een hogere en bredere dakdrager in tegenstelling tot de standaard bevestigingen. De hoogte en breedte van de dakdragers leest u bij de productdetail pagina. 
 

Premium bevestigingssystemen

De premium bevestigingssystemen zitten bij merken zoals Thule, Hapro en Farad. Tevens zijn er wel meer modellen, maar dat is specifiek per dakkoffer. Dit kunt u vinden bij de specificaties. Dit systeem heeft per model een andere naam, vandaar dat deze de premium bevestigingssysteem wordt genoemd. 
Met dit systeem heeft u binnen enkele minuten de dakkoffer gemonteerd en gedemonteerd. De klemmen zijn twee haken die zich om de drager klemmen, deze klemmen passen op alle dakdragers. 

Power click - Hoe monteer ik een dakkoffer>Power click - hoe monteer ik een dakkoffer?


Dakkoffer en dakdrager montage tips

Onderstaand geven wij tips over de dakkoffer en dakdragers: 
  • Zorg ervoor dat de koffer in het midden van de dakdragers gemonteerd wordt, zo wordt het gewicht van de koffer het beste verdeeld over de dakdragers. Stel dat uw dakkoffer maar aan één kant te openen is, dan zou u hem meer naar één kant kunnen leggen. 
  • Let er goed op dat de dakdragers geschikt zijn voor de bevestigingssystemen van de dakkoffer. Let hierbij voornamelijk op de hoogte en breedte van de drager.
  • Het is belangrijk dat de dakkoffer recht op het dak bevestigd wordt, dit is van belang om zo min mogelijk overlast te hebben van de dakkoffer.
  • Hou rekening met de achterklep, daarmee bedoelen wij dat het tijdens het monteren van de dakkoffer gekeken wordt of de achterklep nog open kan.
  • Ook is het belangrijk dat u de dakkoffer niet te vol belaadt, hou ten alle tijden rekening met de maximale draaglast van de dakdrager en het dak van de auto. 
  • Nadat u de dakkoffer gevuld heeft zet dan de spullen vast met een spanband, zo gaan de spullen niet schuiven tijdens het rijden. 
  • Rijdt als u alles voldaan heeft een rondje met de dakkoffer, zo komt u niet voor verassingen te staan. 
Heeft u nog een vraag, opmerking of anders? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. 

 
  Alleskanmee     22-02-2022 10:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.