★ WINACTIE Aankoopbedrag terug winnen? >>DOE MEE<< WINACTIE ★
VÓÓR 16:00 uur BESTELD, DEZELFDE DAG VERZONDEN!
VEILIG EN EENVOUDIG BETALEN!
DE SPECIALIST VAN DE BENELUX!
Hoe kunt u de dakkoffer het beste laden? | Blog

Dakkoffer laden?

Een dakkoffer dient op een gestructureerde manier geladen te worden, hiermee zorgt u ervoor dat de spullen niet door elkaar zitten bij aankomst van uw vakantiebestemming. Soms is het niet mogelijk om bij bepaalde spullen te komen, terwijl u deze wel nodig zou moeten hebben. Alleskanmee heeft vijf tips om het inpakken efficiënter te maken. 
 

Stap 1: Alleen lichte spullen in de dakkoffer

Er wordt aangeraden om (alleen) lichte spullen in de dakkoffer te doen. Dat betekent direct dat de zware spullen in de kofferbak moeten. Dit zorgt ervoor dat het zwaartepunt van uw auto lager blijft en u een betere wegligging heeft met uw auto. Een dakkoffer is bedoeld om lichte en omvangrijke spullen te vervoeren, zoals:
 • Zwemspullen
 • Slaapspullen (kussens, kussenslopen etc.)
 • Schoenen
 • Handdoeken
 • Lichte tentjes
 • Winterjassen of jacks
 • Ski-/wandelstokken
 • Snowboards en/of ski’s
 • Toiletspullen (tandpasta, tandenborstel etc.)
 

Stap 2: Gewichtsverdeling koffer

Bij het inpakken wordt er aangeraden om rekening te houden met de gewichtsverdeling in de koffer. Voor de meeste koffers geldt deze optimale verdeling:
 • 25% in de neus van de koffer
 • 50% in het midden van de koffer (tussen de dragers) 
 • 25% in de achterkant van de koffer
Ook is het van belang om te kijken hoeveel kilo’s de dakkoffer kan vervoeren, bijvoorbeeld 50 of 75kg. Dit kunt u in de omschrijving en de handleiding van het product vinden. 
Daarnaast is het ook essentieel om de maximale daklast van het voertuig te onderzoeken, dit kan variëren tussen 50 tot en met 100kg. Dit staat meestal vermeldt in het handleidingsboekje van uw voertuig of u kunt contact opnemen met de dealer van uw type voertuig (merk). 
 

Stap 3: Spullen in een tas

Wij raden aan om alle spullen die u vervoert in een dakkoffer te verpakken in tassen, deze kunnen vervolgens in de dakkoffer geplaatst worden. De redenen om de spullen in een tas te verpakken zijn:
 • Beschermd tegen vocht. Een dakkoffer is redelijk waterdicht, toch is het mogelijk dat de spullen bij een heftige regen-/sneeuwval vochtig worden. De tassen beschermen de spullen tegen vocht.
 • Veiligheid. Wij raden aan om grotendeels alle spullen in tassen te doen, zo loopt u geen risico dat de spullen door de dakkoffer slingeren tijdens een remactie. Ook kunnen deze spullen voor een ongewenst rijgedrag zorgen als deze constant verschuiven en vliegen door de koffer. Mochten er spullen los in de dakkoffer liggen kan het voorkomen dat de spullen en dakkoffer beschadigd. 
 • Geordende dakkoffer. Door de dakkoffer efficiënt en overzichtelijk in te pakken zorgt u ervoor dat u bij een stop sneller bij de spullen kan. Een geordende dakkoffer zorgt voor rust. Tegenwoordig zijn er speciale kofferbaktassen, echter passen de meeste weekendtassen ook voortreffelijk in de koffers. 
 

Stap 4: Vastzetten van spullen in de dakkoffer

Het vastzetten van de spullen in de dakkoffer is een belangrijke taak, hiermee gaan de spullen niet continu schuiven en wringen in de koffer. Ook is het belangrijk dat de koffer zo effectief ingericht is en er zoveel mogelijk ruimte benut is. Mocht er toch nog ruimte vrij zijn, dan is het mogelijk om deze op te vullen met handdoeken of andere artikelen. Tevens raden wij hierbij ook aan om deze in plastic tassen te doen, mocht het toch vochtig worden in de koffer. 
 

Stap 5: Wat is een ideale indeling voor de dakkoffer?

Een ideale indeling beschrijven is natuurlijk lastig, zeker omdat iedereen een andere manier heeft van inpakken. Ook hangt dit ervan af wat het meeste nodig is tijdens die rit of vakantie. Als u een langere tijd op één plek blijft haalt u de koffer hoogstwaarschijnlijk helemaal leeg, verblijft u op meerdere plekken dan zult u het overzichtelijker moeten inpakken. Wij geven een aantal algemene tips voor het indelen van een dakkoffer:
 • Groepeer spullen. Groepeer spullen zoals; zwemspullen, handdoeken en zonnebrand. Dit bespaart enorm veel tijd en moeite tijdens het zoeken naar deze spullen. Hierdoor kunt u ook tijdens een spontane trip direct bij de spullen. 
 • Denk vooruit. Denk altijd na over wat u het vaakst nodig zal hebben tijdens deze trip, vakantie of rondreis. Stop deze spullen bijvoorbeeld in de eerste tas (neus van de koffer), denk hierbij aan picknickspullen of babyspullen. 
 • Gebruik organizers. Wilt u next-level inpakken, maak dan gebruik van organizers, packing cubes of speciale dakkoffertassen. 
Hopelijk kunt u nu door middel van deze tips de dakkoffer inpakken op een manier die voor u werkt. 


Dakkoffer kopen? Alleskanmee.nl

Bent u op zoek naar een dakkoffer voor deze vakantie, trip of rondreis? Alleskanmee heeft een groot assortiment die scherp geprijsd zijn. Bekijk het aanbod hier


 
  Alleskanmee     16-03-2022 09:22     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Fijn dat je er bent! Alleskanmee.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.
Accepteer geselecteerde cookies