★ RUIM 100.000 TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR! • DE GROOTSTE SPECIALIST VAN DE BENELUX IN 2021! ★
Snelle levering uit eigen voorraad! Veilig en eenvoudig betalen De Specialist van Nederland

Dakkoffer of Skikoffer kopen? | Blog

Bij alleskanmee.nl hebben we een ruime keuze en collectie dakkoffers verkrijgbaar. Wij verkopen dakkoffers van onder andere de merken Farad dakkoffers, PerfectFit Travelbox, Modula dakkoffers, Hapro dakkoffer en Thule dakkoffers. Alle genoemde merken hebben zo hun eigen eigenschappen en specificaties. Bij het kopen van een dakkoffer is het van belang om jezelf vooraf een aantal belangrijke vragen te stellen en te beantwoorden. Je koopt een dakkoffer of ski box niet voor een paar maanden maar voor een langere tijd. Daarom is het belangrijk om vooraf te weten welke verschillen er zijn en waar je op kunt letten. Om een dakkoffer te kunnen plaatsen dien je eerst dakdragers te monteren op je auto. Op de pagina dakdragers kopen kun je praktisch altijd de juiste dakdrager vinden voor jouw voertuig.

 
Diverse merken dakkoffers op alleskanmee.nl


Welke dakkoffer past op mijn dakdragers?

We gaan er even vanuit dan je reeds dakdragers voor jouw auto in bezit hebt. Dan moet je er op letten bij het kopen van een dakkoffer of deze daar op past. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden van het monteren van een dakkoffer op dakdragers. Bij de wat oudere dakkoffers wordt er vaak nog gebruik gemaakt van U-beugels. Belangrijk hierbij is dan dat de binnenmaat van de u-beugel breder is dan de dakdragerstang anders zal deze er niet omheen passen. Bij de wat nieuwere en luxere dakkoffers wordt er vaak gebruik gemaakt van snelkoppeling bevestiging aan de dakdrager. In dit geval zullen deze op alle dakdragers passen die er op de markt zijn. Deze kunnen namelijk dakdragerstangen tot 9cm omgrijpen. Ook heb je nog de T-adapter bevestiging. Dit is een soort van bout op een metaal plaatje wat je in de dakdragerstang kunt schuiven. Vervolgens kun je de dakkoffer hiermee monteren op je dakdragers. Let wel, t-adapters kunnen alleen gebruikt worden in aluminium dakdragerstangen omdat deze altijd voorzien zijn van een t-gleuf.


Welk formaat dakkoffer of ski box past er op mijn voertuig?

Een veel gestelde vraag die wij krijgen is: “welke maat dakkoffer past er op mijn auto”. Een stelregel die wij hiervoor hanteren waarbij het dan nog mogelijk en vaak ook wenselijk de kofferklep te openen is: Zet de kofferklep open en meet 1cm voor de klep naar begin van de voorruit. Tel daar dan maximaal +- 20/30cm bij op en je hebt de maximale ideale lengte van de dakkoffer. Waarom dan die 20/30 cm? Officieel mag je tot begin voorbumper nemen zolang de dakkoffer maar binnen de buitenmaten van het voertuig blijven. Als de dakkoffer verder uitsteekt als die max 30cm zul je merken dat als je naar boven kijkt als je bij een stoplicht staat je tegen een zwart vlak aan kijkt, dit wil je natuurlijk voorkomen. Ook is het zo dat als de dakkoffer te ver naar voren uitsteekt deze tijdens het rijden bij een bepaalde snelheid een soort van golvende beweging zal gaan maken door de windstroom. Ook dit is niet wenselijk en zorgt voor het onnodige windgeruis en extra geluid. Het is dus handig om vooraf te meten als je niet zeker weet of het formaat dakkoffer wat je wilt aanschaffen op jouw voertuig past.


Wat is de maximale belading van een dakkoffer?

Hoeveel mag ik nu eigenlijk beladen in een dakkoffer is iets wat we ook regelmatig horen. Dit is van diverse factoren afhankelijk. De maximale belading van een dakkoffer ligt aan het formaat dakkoffer en kan ook merk afhankelijk zijn. Doorgaans hebben de kleinere dakkoffers een maximaal laadvermogen van 50kg en de grotere dakkoffers 75kg. Op de productpagina staat bij de specificaties altijd het maximale laadvermogen van de dakkoffer vermeld.

Belangrijk om te weten is ook de daklast van uw voertuig. Elk voertuig heeft namelijk een maximale daklast die nooit overschreden mag worden. Dit is door de autofabrikant voorgeschreven en daardoor zeer belangrijk bij de aanschaf van een dakkoffer. Deze informatie kun je terug vinden in het boekje van uw voertuig. Hieronder een voorbeeld hoeveel je in de dakkoffer mag beladen:

Ik heb een auto, een middenklasser met een daklast van 75kg. Ik heb dakdragers met een gewicht van 5kg en de aangeschafte dakkoffer weegt 18kg. Het aantal kg wat er dan nog beladen mag worden in de dakkoffer is dan als volgt: 75kg – 5kg – 18kg = 52kg. Het gewicht van de dakdragers en dakkoffer tel je bij elkaar op en haal je van de maximale daklast af. Wat daarvan overblijft is de maximale belading wat er nog in de dakkoffer beladen mag worden. Zo zal de maximale daklast niet worden overschreden. 


Koop een dakkoffer of ski box die voldoet aan jouw wensen!

We hebben een ruime keuze aan dakkoffers. Diverse merken, soorten, maten, kleuren en prijzen met ieder hun eigen specificaties. Op de productpagina’s van de dakkoffers hebben wij alle productinformatie netjes op een rijtje gezet zoals onder andere:
 
  • Maximaal laadvermogen van de dakkoffer
  • Afmetingen
  • Kleur afwerking
  • Of de dakkoffer enkelzijdig of aan 2 zijden te openen is
  • Wat het eigen gewicht is van de dakkoffer
  • Welk bevestigingssysteem de dakkoffer heeft voor montage op de dakdragers
 


Ben je op zoek naar een passende en betaalbare dakkoffer? Kijk dan in ons assortiment dakkoffers en ski boxen Heb je nog vragen of opmerkingen over dakkoffers? Laat het ons weten in de reacties, wij beantwoorden deze graag voor je!

 
  Alleskanmee     10-11-2020 10:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.