BESTEL NU VÓÓR 16:00 uur, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS!
VEILIG EN EENVOUDIG BETALEN!
DE SPECIALIST VAN DE BENELUX!
Home / Trekhaken & Kabelsets
Trekhaken & Kabelsets
Trekhaken & Kabelsets
Trekhaken-&-Kabelsets

Trekhaak kopen?

Een trekhaak is praktisch een onderdeel wat voor veel gemak zorgt, dit om een fietsendrager te vervoeren, aanhanger aan te koppelen of met de caravan op vakantie te gaan. De veelzijdigheid van de trekhaak zorgt voor enorm veel gemak en plezier. Zo zijn er verschillende trekhaken in de markt, welke bestaan uit de vaste kogel, afneembare (horizontaal en verticaal) kogel en flenskogel. Dit kan dan gecombineerd worden met een 7- of 13-polige kabelset. Bij Alleskanmee besteld u de trekhaken en kabelsets die voldoen aan alle eisen om te reizen. 

Het aanbod vind u onderstaand. U filtert gemakkelijk op uw auto, model en bouwjaar, daarbij kunt u de keuze maken om een vaste, horizontale/verticale afneembare of flenskogel trekhaak te kiezen. Kijk ten alle tijden goed naar de specificaties, handleiding en algemene instructievideo’s.

Voor campers en speciaal gebouwde bedrijfswagens levert Alleskanmee geen trekhaken. Trekhaken
Kabelsets

Welke trekhaak moet ik kiezen?

De trekhaak is een functioneel hulpmiddel, waarbij het grootste gedeelte onder de auto gemonteerd wordt. De trekhaak is het onderdeel wat u continu ziet achter de auto en niet iedereen is daar blij mee. Dat is ook de reden dat er verschillende type trekhaken zijn, welke bestaan uit de vaste-, afneembare- en flenskogel.

Vaste kogel

De vaste kogel is een van de types. Dit type wordt het meest verkocht in Nederland, ondanks dat de afneembare kogel steeds meer terrein wint. Wanneer het uiterlijk van de trekhaak minder van belang is kunt u de vaste kogel nemen, dit omdat deze niet afneembaar is. De aanschaf van een vaste kogel is in de meeste gevallen voordeliger.

Afneembare kogel

De afneembare kogel is het tweede type. Dit type wordt vaak gebruikt als uiterlijk van uw auto of de trekhaak belangrijk is. De trekhaak is verticaal of horizontaal afneembaar wat ligt aan de keuze van het type. Het verschil is dat in de meeste gevallen bij de horizontale afneembare trekhaak de gaten zichtbaar blijven wat in vergelijking met de verticale afneembare trekhaak niet is. Beiden afneembare trekhaken kunnen ieder moment gedemonteerd worden, wel wordt er aangeraden dit op een veilige en rustige plek te doen. 

Flenskogel 

De flenskogel is het laatste type trekhaak. Dit type is geschikt voor het zware werk en wordt veel gebruikt in de professionele branche. De flenskogel kan met gemak een gewicht drie ton trekken. De flenskogel kent drie verschillende types: de tweegats-, viergats- en verlaagde viergatsuitvoering. Echter verkoopt Alleskanmee alleen de tweegatsuitvoering. De tweegatsuitvoering flenskogel is in hoogte verstelbaar, mits de flensplaat bestaat uit vier koppelpunten. De verstelbaarheid wordt voornamelijk gebruikt bij bestelbussen. 

Kabelsets

De fietsendrager, aanhanger of caravan beschikt over (eigen) verlichting. Deze lampen dienen wel gevoed te worden door de auto via de stekkerdoos bij de trekhaak. Het beschikken over een kabelset is dus een echte must, zeker als er in de caravan een koelkast staat welke continu stroom nodig heeft. Het kiezen van een kabelset die alle opties heeft is een veilige keuze, zo kunt u zonder stress op vakantie!

7- & 13-polige kabelset

De meest eenvoudige optie is de 7-polige kabelset, deze beschikt namelijk over de meest noodzakelijke opties: knipperlicht (links en rechts), dimlicht/stadslicht (links en rechts), remlicht, mistlicht en massa (stroom). 
De 13-polige kabelset is een uitgebreidere variant ten opzichte van de 7-polige kabelset. Naast dat de 13-polige kabelset de functies heeft van de 7-polige variant, heeft deze tevens ook nog twee andere voordelen. Het biedt namelijk twee extra massa draden, constante (plus)draad, plusdraad en heeft 2 opties voor uitbreiding. Ook is het mogelijk met de 13-polige kabelset om mistachterlicht aan te zetten op de aanhangwagen, fietsendrager en/of caravan. 

Trekhaak kopen?

Heeft u de overweging genomen om een trekhaak aan te schaffen en weet welk type u wil? Dan bent u natuurlijk klaar om te gaan bestellen. U kunt dit natuurlijk op Alleskanmee doen, waar u de informatie hebt vergaard. Naast dat wij u informatief willen helpen bieden wij ook de scherpste prijzen aan tegen een snelle levering. 

Montage van een Trekhaak?

Alleskanmee adviseert om uw trekhaak bij een specialist te laten monteren. Er zijn namelijk redelijk wat factoren waar u op moet letten tijdens het monteren van de trekhaak. Ondanks dat moet de gehele achterbumper van uw auto eraf en moet u letten of de parkeersensoren nog actief blijven na het installeren van de trekhaak. Kortom het laten monteren van de trekhaak is in de meeste gevallen de juiste beslissing. 


Fijn dat je op de website van Alleskanmee.nl komt kijken. Functionele-, analytische- en tracking-cookies worden gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren!
Accepteer geselecteerde cookies