WINACTIE ★ WINACTIE ★ WINACTIE Aankoopbedrag terug winnen? >>DOE MEE<< WINACTIE ★ WINACTIE ★ WINACTIE
De juiste kabelset kiezen voor de trekhaak | Blog

Kabelset

Het kiezen van de juiste kabelset voor de trekhaak lijkt simpel, echter vergt het wel wat tijd. Vroeger had u de 7-polige en 13-polige kabelset met een constante plus nodig op een draad. Momenteel heeft de moderne auto die uitgerust is met verschillende systemen geen aansluitmogelijkheden meer voor het ‘normale’ zwarte en rode draadje. De stroom in deze moderne auto’s wordt door middel van een canbus geregeld. De nullen en eentjes zorgen voor de sturing, het installeren van een losse draad kan zorgen verschillende problemen.

Het is dus van essentieel belang om de juiste passende kabelset te kopen die een kastje heeft tussen de auto en stekkerdoos. Dit zorgt dan voor de vertaalslag tussen de rode en zwarte draden naar de nullen en eentjes. Deze trekhaak die voorzien is van dit kastje kost vaak wat meer, maar deze zijn dus essentieel. 

Ook is het belangrijk om secuur te kijken of een wagenspecifieke kabelset op uw voertuig kan, dit kan namelijk per modeljaar al verschillen. Bij importauto’s kan er een probleem ontstaan omdat er geen trekhaakvoorbereiding aanwezig is. Importeurs in Nederland bestellen mits nodig, een trekhaakvoorbereiding voor uw voertuig. In andere landen wordt dit niet gedaan, waardoor de voertuigen beschikken over andere stekkers en een wagenspecifieke kabelset niet past. Informeer u vooraf altijd goed. 
 

Welke mogelijkheden zijn er?

De verkrijgbare kabelsets zijn de 7-polige en 13-polige set. Zo is er een verschil (met name moderne auto’s vanaf 2000) met name in de universele canbus en de wagenspecifieke kabelset. 

De wagenspecifieke kabelset expliciet voor uw voertuig (merk en type). Ook zijn de montagetijden van een wagenspecifieke kabelset korter, maar het kan ook voorkomen dat er een software geïnstalleerd moet worden welke €80 bedraagt. 

De universele (canbus) set is geschikt voor alle auto’s, let alleen op bij de voertuigen met led verlichting dit in verband met de lage spanning. De montagetijd van de universele kabelset vergt meer tijd en aandacht welke dan meer kosten genereren.  Mocht u een kabelset zelf gaan installeren is kennis en kunde in automotive elektronica essentieel. 
 

Welke merken kabelsets zijn er?

Er zijn zo verschillende merken kabelsets op de markt beschikbaar. De meest voorkomende merken zijn ECS en Jaeger Automotive. Het merk ECS voeren wij zelf in het assortiment. Dit merk wordt gemaakt in Breda. De kabelsets van ECS worden per merk (Audi, BMW etc.) geleverd. 
 

Monteren?

Als u de trekhaak wil laten monteren in Nederland is dat mogelijk. Wij hebben verschillende partners door Nederland welke de trekhaak vakkundig kunnen monteren. De kosten hiervan zijn €275, maar wat krijgt u dan?
•    Complete montage van uw bestelde trekhaak en kabelset
•    Goed en snelle montage 
•    Klaar in een dag
•    Scherpe prijs
•    Inleren software mogelijk vanaf €79
•    Prijs voor vast- en afneembare kogel met een 7-polige of 13-polige kabelset

De conclusie is dat het van cruciaal belang is om vooraf onderzoek te doen naar welke kabelset past op uw voertuig. Weet u niet exact welke kabelset past? Neem dan contact op met onze klantenservice.


 
  Alleskanmee     14-03-2022 16:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Fijn dat je er bent! Alleskanmee.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.
Accepteer geselecteerde cookies